rondbrei

Medische compressiekousen

Wat maakt ze effectief?


Ze bieden een gecontroleerd drukverloop, waarbij de druk het hoogst is aan het uiteinde dat het verste van het hart verwijderd is. Met andere woorden, hoe verder van het hart, hoe hoger de druk.


Rondbreikousen


Rondbreikousen, ook wel bekend als 'gewone' steunkousen, worden doorgaans voorgeschreven in drukklasse 2 (CCL2), hoewel drukklasse 1 en 3 ook beschikbaar zijn indien nodig.


De meeste rondbreikousen worden geleverd in standaardmaten, maar maatwerk is mogelijk wanneer dat vereist is. 


Onze medische compressiekousen zijn precies afgestemd op uw behoeften. Ze worden op maat aangemeten door ervaren bandagisten, gebaseerd op de omtrekken van uw ledematen.


Belangrijk om te weten is dat medische compressiekousen als medische hulpmiddelen worden beschouwd en daarom door een arts kunnen worden voorgeschreven.


Onze bandagisten zorgen voor de professionele aanmeting en levering van deze kousen, zodat u de juiste ondersteuning krijgt die u nodig heeft.


Ontdek hoe onze medische compressiekousen kunnen bijdragen aan uw welzijn en gezondheid.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Uw comfort en gezondheid staan bij ons voorop.

Therapeutische Rondbrei en Flebologische kousen


Uw Basisbehandeling voor Vaatproblemen


Onze therapeutische elastische kousen bieden een effectieve oplossing voor vaatproblemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en hoogtes, waaronder kniekousen, lieskousen, éénbenige panty's, panty's, armkousen, handschoenen en compressiebroeken.

We bieden diverse uitvoeringen om aan uw behoeften te voldoen:

  • Elegante uitvoeringen: Deze kousen zien eruit als gewone panty's en combineren stijl met therapeutische voordelen.

  • Zachte weefsels: Onze zachte materialen verminderen de wrijving op de huid bij het aan- en uittrekken.

  • Mannenkousen: Ontworpen met dikker weefsel, een verstevigde voetzool en subtiele textuur. Beschikbaar in zwart, grijs of navy.

  • Sportkousen: Voor actieve individuen die ondersteuning nodig hebben tijdens fysieke activiteiten zoals lopen, fietsen wandelen, golfen, klimmen.

  • Katoen, Bamboe en Linnen: Alternatieve materiaalopties voor uw comfort.De kousen zijn beschikbaar met gesloten teenstuk of open teenstuk en in normale of verkorte lengtes. Meestal raden we drukklasse 2 aan, tenzij uw medische situatie vereist dat u klasse 1 (bij arteriële insufficiëntie of hartproblemen) of klasse 3 (bij veneuze ulcera, DVT, veneuze malformaties) draagt.


Ontdek hoe onze rondbrei en flebologische kousen u kunnen helpen bij uw vaatproblemen. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak om de juiste keuze te maken voor uw gezondheid en welzijn.

We onderscheiden 2 groepen medische compressiekousen, namelijk rondbrei kousen en vlakbreikousen