rondbrei

Expertise in het adviseren en maatnemen van medisch compressiemateriaal


Dankzij onze jarenlange samenwerking binnen het multidisciplinair team van het lymfecentrum van UZleuven kan u bij ons vertrouwen op een team dat zeer gespecialiseerd compressiematerialen opmeet en volgens de laatste internationale inzichten werkt.

Medische compressiekousen

 

Steunkousen worden aangemeten volgens de omtrekken van het lidmaat door een bandagist.


Ze hebben een gecontroleerd drukverloop, de druk is hierbij het hoogst op het distale einde, dit wil zeggen: hoe verder van het hart, hoe hoger de druk.


Medische compressiekousen zijn een medische hulpmiddel, deze kunnen worden voorgeschreven door een arts. Vervolgens worden ze door een bandagist aangemeten en geleverd.

We onderscheiden 2 groepen medische compressiekousen, namelijk rondbrei kousen en vlakbreikousen

Rondbreikousen


dit zijn de 'gewone' steunkousen, worden meestal in drukklasse 2 (ccl2) voorgeschreven, maar kunnen ook in drukklasse 1 en 3.

Meestal worden deze kousen in standaard maten geleverd, maatwerk is mogelijk indien nodig. De benen dienen wel steeds gemeten te worden om de maat te kunnen bepalen.

Rondbrei / flebologische kousen


Basistherapie bij vaatproblemen.


Deze therapeutische elastische kousen bestaan tot verschillend hoogtes, je kan kiezen tussen kniekousen, lieskousen, éénbeenspanty, panty's en armkousen, handschoenen en compressiebroek.


Verschillende uitvoeringen zijn mogelijk, elegante uitvoeringen (zien eruit als een gewone panty), erg zachte weefsels (vermindert tractie op de huid bij aan- en uittrekken), specifieke mannenkousen (dikker weefsel, verstevigde voetzool, ribbeltje in weefsel, kleur zwart, grijs of navy) sportkousen, en kousen op basis van katoen of bamboe en linnen.


Deze kousen bestaan in uitvoering met gesloten teen of open teenstuk en normale lengte of verkort.

Deze kousen worden meestal in drukklasse 2 aangeraden, bij uitzondering een klasse 1 (arteriële insufficiëntie/ hartlijden) of klasse 3 (veneuze ulcer, DVT, veneuze malformaties).

Prijsindicatie (per paar in ccl2):

Kniekousen voor mannen: 55€

Kniekous: 54€

Lieskousen met siliconen anti-slip :79,50€