compressie

We zijn trots op onze uitgebreide expertise in het aanmeten van op maat gemaakt compressiemateriaal.


We benaderen compressiematerialen op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en best practices. We begrijpen dat elk individu unieke behoeften heeft als het gaat om compressiematerialen, en we streven ernaar om zowel een gamma kwalitatieve confectie compressiekousen als op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan uw specifieke vereisten voldoen.

Finding your way in the world of compression 


We kijken er naar uit om u te helpen met onze expertise en compressie -oplossingen, om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen we u vriendelijk om eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Op deze manier kunnen we u begeleiden over de stappen die u het beste kunt volgen op de dag van uw afspraak.


We onderscheiden 2 groepen medische compressiekousen, namelijk rondbrei- en vlakbreikousen.

Rondbreikousen


dit zijn de 'gewone' steunkousen, worden meestal in drukklasse 2 (ccl2) voorgeschreven, maar kunnen ook in drukklasse 1 en 3.

Meestal worden deze kousen in standaard maten geleverd, maatwerk is mogelijk indien nodig. De benen dienen wel steeds gemeten te worden om de maat te kunnen bepalen.

Vlakbreikousen


Deze kousen hebben een naad, hierdoor wordt de druk plaatselijk specifiek gegeven, waardoor deze kousen een correctere druk geven. De stugheid van de vezel geeft het materiaal kracht om voldoende tegendruk te geven tegen de innerlijke stuwing vanuit het lichaam. Deze kousen kunnen op maat gemaakt worden in drukklasse 1, 2, 3 en 4.

Heeft u last van zwelling in been of arm?


Zwelling kan zich op verschillende plaatsen in het lichaam voordoen. Afhankelijk van de ernst en aard van de zwelling, bekijken we hoe we u het beste kunnen helpen. In gevallen van ernstige vochtophoping is het doorgaans raadzaam om eerst zwachtels aan te brengen voordat we uw compressiemateriaal opmeten.

Vlaams erkenningscentrum voor lymfoedeem

Sinds januari 2018 is het centrum voor lymfoedeem door het RIZIV aangesteld als het Vlaams erkenningscentrum voor lymfoedeem. Hierdoor kunnen personen met primair (aangeboren) of secundair (verworven) lymfoedeem van arm(en), been/ benen, gelaat/ hals, de romp of de schaamstreek een intensieve behandeling volgen gedurende enkele weken begeleid door een team van specialisten.

Contact: